Wrong Feet album release concert in Bimhuis

  • Post categorie:Nieuws

Snowapple brengt het nieuwe album Wrong Feet uit, een eerbetoon aan Sean Bergin: jazz met een Afrikaans en Caribisch tintje, omgevormd tot pakkende melodieën met vocale harmonieën.

Het vijfde album van Snowapple, Wrong Feet, wordt op 29 september 2023 uitgebracht op Zip Records. Op 30 september is er een releaseconcert in het Bimhuis in Amsterdam. Op Wrong Feet zingt het trio Snowapple (Laurien, Una en Laura) in samenwerking met een internationale groep muzikanten uit Senegal, Mexico, Zuid-Afrika en Schotland.

Dit album is een eerbetoon aan Una's vader: Sean Bergin, een belangrijke figuur in de internationale jazzscene. Bergin was een volleerd componist die zijn Zuid-Afrikaanse roots wist te combineren met typisch Nederlandse geïmproviseerde muziek. Zang en theater waren belangrijke elementen in zijn werk. Wrong Feet bevat vijf nummers met composities en teksten van Bergin, die door de drie vocalisten van Snowapple zijn omgevormd tot pakkende melodieën met vocale harmonieën. Het releaseconcert vindt plaats op 30 september in het Bimhuis, een locatie waar Bergin regelmatig optrad. Het album bevat ook nieuwe composities van de Nederlandse jazz-zangeres Una Bergin, de Letse zangeres en pianiste Laura Polence en zangeres en klarinettiste Laurien Schreuder.

De liedjes gaan over het vinden van schoonheid in het alledaagse, kinderlijke vreugde en de natuur, maar ook over dromen van iemand ver weg, de vreemdheid en het ongemak van het hebben van een lichaam, en hoe de 'verkeerde voeten' soms over je heen lopen (en hoe je kunt besluiten dit niet meer te laten gebeuren). Wrong Feet nodigt je uit om de wereld te ervaren op de speelse, absurdistische en humoristische manier van de drie hoofdrolspeelsters.

Klik hier voor kaarten voor het album release concert in het Bimhuis!