Over Snowapple

"Andrew Sisters ontmoeten Kate Bush ontmoeten Kurt Weill ontmoeten hedendaagse klassiek"
-Clew

Snowapple is een interdisciplinair en internationaal kunstenaarscollectief dat waarde hecht aan nieuwe ontmoetingen, samenwerkingen en artistieke experimenten. Wij geloven dat kunst overal is en dat het geen andere regels heeft dan die welke wij eraan willen geven. Onze projecten omvatten Snowapple, een muziekgroep in verschillende formaties, de theatergroep Moon Cabaret, Jardin Rouge Festival, Casa Snowapple Mx kunstenaarsresidentie, de kunstfilm A Moonless Night en nog veel meer.

Wij streven ernaar gedurfde, experimentele en eigentijdse kunst te maken, die niettemin een breed publiek aanspreekt; toegankelijk voor iedereen, zonder vooroordeel van leeftijd, cultuur of afkomst. Bovendien strijden wij voor kunst die geworteld is in de realiteit en de samenleving; geëngageerd met betrekking tot actuele maatschappelijke kwesties, vragen opwerpend en het debat initiërend. Snowapple staat voor openheid van discussie en reflectie en gelooft in een nooit aflatende verkenning van denken en bewustzijn.

Wij hebben een sterke doe-het-zelf mentaliteit en de drang om vrij te creëren en kunst naar de samenleving te brengen. We creëren vaak onze eigen evenementen om op te treden en, naast theaters en festivals, treden we vaak op straat op, omdat we vinden dat kunst open moet zijn. We maken kunst gebaseerd op samenwerkingen, inspiratie en een sterk gemeenschapsgevoel.

De muziek van Snowapple is gedraaid op BBC Radio 1 en de groep is meerdere malen te zien geweest op de internationale televisie (Canal11, Imagen Noticias, TV Azteca en Canal22). Het theaterstuk van Moon Cabaret, Mr. Moon, werd opgevoerd op het Edinburgh Festival Fringe (UK), Festival OFF d'Avignon (FR), Festival Cervantino (MX), Festival d'Aurillac (FR). Snowapple's korte muziekfilm, La Llorona, won prijzen zoals de publieksprijs op het Havana Film Festival en de Mexicaanse Women in Film Special Selection op Shorts Mexico- International Short Film Festival Mexico.

In de herfst van 2021 openden we onze deuren in Casa Snowapple MX om kunstenaars de nodige tijd/ruimte te bieden, weg van hun gebruikelijke verplichtingen, om nieuw creatief werk te onderzoeken, te ontwikkelen en te produceren. We nodigen kunstenaars uit alle disciplines uit en moedigen pluridisciplinaire projecten en samenwerkingen ten zeerste aan. Een belangrijk aandachtspunt voor Casa Snowapple MX is gelijkheid voor vrouwen. Vrouwen zijn de grootste sociale groep die gediscrimineerd wordt op het gebied van fundamentele rechten, waaronder het recht om vrij van geweld te leven. Wij geloven dat kunst de kracht heeft om een verschil te maken in onze gemeenschappen en op te komen voor de rechten van vrouwen over de hele wereld.

Op 8 oktober hebben we ons album, Mr. Moon, uitgebracht op Zip Records (alle gebieden behalve Latijns-Amerika) en Ediciones Pentagrama. Het album is een verrassende reis van circusmuziek naar cumbia en verder. We toerden in Mexico met Gregg Moore en El Cuarteto del Viento Florido ter ondersteuning van dit nieuwe album.

Wij geloven in de kracht van de verbeelding. Onafhankelijk van achtergrond of opleiding, zoeken wij een sterk ensemble van kunstenaars die de wil hebben om verbeelding te gebruiken om publiek, sociale structuren en zelfs de kunst zelf te transformeren.

Kunst moet onderhoudend zijn, en bovenal - nooit saai.

Klik hier als u Snowapple's manifest wilt lezen.