Jardin Rouge- Cyborg Experimenten

  • Post categorie:Nieuws
Van 14-16 april presenteert Snowapple Jardin Rouge- Cyborg Experiments in De Roode Bioscoop en Zaal 100 in Amsterdam. Klik hier voor uw tickets!
 
Jardin Rouge is een polymorf, nomadisch en pluridisciplinair internationaal festival. Het doel van ons festival is het creëren van een ruimte van vrijheid en inventiviteit, het uitlokken van momenten waar een gevarieerd publiek nieuwe artistieke vormen ontmoet, het bekende en het verwachte door elkaar schudden. Jardin Rouge, een productie van het internationale kunstenaarscollectief en productiehuis Snowapple, wil opkomende en gevestigde creatie verdedigen, gekenmerkt door durf, de zoektocht naar nieuwe vormen en het doorbreken van conventies.
Het doel van dit "totale" festival is het creëren van een ruimte van vrijheid en creatie, het uitlokken van momenten waar een gevarieerd publiek nieuwe artistieke vormen ontmoet, het bekende en het verwachte door elkaar schudden. Jardin Rouge ontwikkelt zich in theaters of culturele ruimtes die geïnvesteerd zijn in een bezinning op de begeleiding van de artiesten en die de uitvoerders een vrijheid van actie en aanpassing willen geven. Ruimtes die bereid zijn zich te transformeren om de toeschouwer te gaan zoeken en te verrassen.
Gebaseerd op de begrippen experiment, laboratorium en zoektocht naar betekenis, stelt Jardin Rouge voor kunstenaars en culturele actoren te ontmoeten die onze maatschappij en onze relatie met het vreemde en de droom komen bevragen, terwijl ze zoeken naar een solitaire en sociale structurering, in een perspectief van inclusiviteit en delen.