Jardin Rouge

  • Categorie berichten:Projecten

Jardin Rouge is een polymorf, reizend en pluridisciplinair internationaal festival.

Het doel van dit "totale" festival is het creëren van een ruimte van vrijheid en creatie, het uitlokken van momenten waarop een gevarieerd publiek nieuwe artistieke vormen ontmoet, het bekende en het verwachte door elkaar schuddend. Jardin Rouge ontwikkelt zich in theaters of culturele ruimtes die geïnvesteerd zijn in een bezinning op de begeleiding van de artiesten en die de uitvoerders een vrijheid van actie en aanpassing willen geven. Ruimtes die bereid zijn zich te transformeren om de toeschouwer te gaan zoeken en te verrassen.

Gebaseerd op de begrippen experiment, laboratorium en zoektocht naar betekenis, stelt Jardin Rouge voor kunstenaars en culturele actoren te ontmoeten die onze maatschappij en onze relatie met het vreemde en de droom komen bevragen, terwijl ze zoeken naar een solitaire en sociale structurering, in een perspectief van inclusiviteit en delen.

Geïnspireerd door de wereld van science fiction, surrealisme, sprookjes en robotica, stelt de Jardin Rouge voor om ons onder te dompelen in andere werkelijkheden, om een universum te zoeken ver van onze steriele landen, een ruimte waar verbeelding de enige echte kracht is.

Save the date:

Parijs 2-5 mei 2024

Amsterdam 19-20 mei 2024

Mexico-stad TBA

Meer informatie en tickets: jardinrouge.nl