Blizzard, een nieuw theaterstuk van de wereldberoemde regisseur Evgeni Ibragimov, Snowapple en speciale gasten.

  • Post categorie:Nieuws

Een internationaal ensemble van performers, muzikanten en poppenspelers speurt de schatkamers af van zowel de klassiekers als de volkstraditie en tovert een betoverend stuk voor onze tijd tevoorschijn. 

Samen beweegt deze bijzondere groep kunstenaars uit Wit-Rusland, Mexico, Nederland, Rusland, Turkije, Oekraïne en de Verenigde Staten zich vloeiend door de verhalen en personages die (meestal, maar niet alleen) beroemd zijn geworden door de Russische literatuur. 

Het vinden van nieuwe betekenissen en wijsheid in het werk van hen die voorgingen voelde op dit historische moment nog dringender:

"In een tijd waarin alles zo snel lijkt te veranderen - zo hard en genadeloos - en waarin oorlog en agressie nu zoveel vrijheden bedreigen, wendden wij ons tot de klassieken, en tot degenen die ons getuigenissen nalieten van het meemaken van soortgelijke gebeurtenissen. Maar we werden ook gedreven door een grotere, meer filosofische vraag: leren we van gebeurtenissen, of herhaalt alles wat in de wereld gebeurt, of het nu in een land is of in onszelf, zich gewoon?

Hoewel ze uit verschillende periodes en tradities stammen, is er geen duidelijke scheiding tussen de verschillende verhalen in het stuk: ze zijn allemaal met elkaar verbonden, geweven tot een web. Er is een kader, maar niet veel regels. Het werkt zoals onze verbeelding: half menselijk, half mysterieuze magie.

Toen we aan deze reis begonnen, wilden we de show Tocchi delicati ("Delicate Touches") noemen, maar de turbulente aard van de wereldgebeurtenissen dwong ons tot verandering. Er is niets delicaats aan oorlog, en theater moet altijd reageren op gebeurtenissen.

De puzzel van verhalen die we verzamelden werd Blizzard."

BlizzardTheater in Ruigoord

Gepresenteerd door Evgeni Ibragimov, Snowapple & special guests
21 oktober 2022
De Kerk, Ruigoord (Amsterdam)
Diner 18:00 (12,50 pp, reserveren voor 14/10/22)
Show 20:00 (gratis toegang)
Aftershow 22:00

Meer info & tickets: https://ruigoord.nl/evenement/blizzard/