Blizzard

  • Categorie berichten:Projecten

Blizzard blaast 'oude meesters' nieuw leven in met muziek, theater en poppenspel en stelt de pijn en absurditeit van de oorlog tegenover de vreugde van creatie, openheid en verwondering. Hier is er geen scheiding tussen echt en magisch: Tolstoj walst, Poesjkin en Tsjechov ontmoeten zeemeerminnen, de overjas van Gogol knoopt een gesprek aan... En ergens, ondanks alles, speelt een orgeldraaier door.

 Van Anna Karenina tot Wit-Russische volksliedjes en de poëzie van Marina Tsvetajeva, deze verhalen vinden hun weg naar ons in vreemde, betoverende vormen. Met droefheid, met verlangen - maar vooral met veel humor en hoop - laten zij ons zien dat literatuur, hoe tragisch ook, altijd een roepstem is: het is altijd 'goed nieuws'.

Evgeni Ibragimov is een wereldberoemde regisseur, scenarioschrijver en acteur. Deze Circassische poppenspeler brengt een warme geest, een fantastische artistieke visie en vreemde & magische objecten naar Blizzard, en verzamelt daarnaast een team van artiesten waaronder Dimmitar Dimitrov, Iana Sarafannikova, Vyacheslav Kalika en Vyacheslav Nechunaev.

Deels magisch feest, deels multidisciplinair mozaïek, Blizzard zal u versteld doen staan!